Gyakori kérdések

Kérdése van? Választ keres?

Mi segítünk Önnek!

Ezen az oldalon a leggyakrabban felmerülő kérdéseket és az azokra adott válaszokat gyűjtöttük össze.

NYÍLÁSZÁRÓ CSERÉVEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

A helyszíni felmérést szakembereink az ajánlatkérést követően minden esetben díjmentesen végzik.

Szakembereink az Önnek is megfelelő, előre egyeztetett időpontban érkeznek a helyszínre. Majd megkezdődik a bontás vagy adott esetben a bontás nélküli ablakcsere. Bontást követően a keletkezett hulladékot körültekintően eltávolítják, és az Ön igényeihez igazítva beépítik az új nyílászáró profilt. Ezt követi a párkány felhelyezése, takarólécezés, végezetül a redőny felszerelése. Utómunkálatként a teljes precizitás érdekében szakembereink elvégzik a finom beállítási munkálatokat is.

Az, hogy egy komplett nyílászáró csere mennyi időt vesz igénybe, az minden esetben a megrendeléstől függ, hány ablak cseréjéről van szó, hány új nyílászárót kell beépíteni, továbbá attól is, hogy a beépítés milyen pl. bontással vagy bontás nélkül valósítható meg. Átlagosan egy-két munkanappal lehet számolni egy átlagos lakás esetén.

Amennyiben új ablak beépítésről van szó, úgy a burkolás előtt mindenképpen javasolt megcsináltatni. Ha nyílászáró cseréről van szó, akkor gyakorlatilag bármikor elvégezhető a munka, legyen az nyári vagy téli időszak.

A garancia az egyik legfontosabb kérdés, amire kiemelt figyelmet szentelünk, mivel szakembereink körültekintően és precízen dolgoznak, így minden általunk beépített nyílászáróra 5 év teljes körű garanciát vállalunk!

Természetesen, az egyedi igényekhez alkalmazkodva a szabványméretektől eltérő megrendeléseket is tudjuk teljesíteni.

A mai modern gyártási technológiáknak köszönhetően már nem kell tartani attól, hogy sárgás elszíneződésű vagy idővel kifakult, kopott színű lesz a beépített nyílászáró.

A homlokzati falazat általában nem sérül. Amennyiben a belső falazat a nyílászáró cseréjekor sérül, úgy elkerülhetetlen a kőműves munka. Ez minden estben az adott falazat állapotától függ. Szakembereink minden esetben arra törekednek, hogy a legkisebb mértékben legyen szükség az ilyen jellegű munkákra és ha szükségszerű, a legnagyobb körültekintéssel végezzék a helyreállítást.

REDŐNY BEÉPÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

A helyszíni felmérést szakembereink az ajánlatkérést követően minden esetben díjmentesen végzik.

Régebbi típusoknál ez valóban így volt, de a mai modern fejlesztésű műanyag redőny élettartama már nem rövidebb, mint az alumínium redőnyé. Az alumínium redőny funkcionálisan viszont többet ad, mint műanyag társa.

Mivel egy ablakbeépítéshez képest egy redőny beszerelés jóval kisebb munkafolyamat, így a vele járó por, kosz is minimálisnak mondható.

Az ablakon lévő furat dőlésétől függ, amennyiben szükségszerű inkább a zsinóros változat javasolt.

A fehér színű redőny funkcionálisan ugyanazt látja el, mint egy színes redőny, ugyanúgy kint tartja a hőt és a hideget és mindkét változat remekül sötétít.

A hagyományos manuális fel és lehúzás mellett természetesen választható a motorizált változat is.

RELUXA BEÉPÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

A helyszíni felmérést szakembereink az ajánlatkérést követően minden esetben díjmentesen végzik.

Az alumínium lamellás reluxa mellett akár trópusi fából készült fa reluxa is választható, ami rendkívül meleg hangulatot kölcsönöz a lakásnak.

A lamellák forgatásával jól szabályozható a bejövő fény mennyisége, de nem sötétít olyan mértékben, mint egy redőny.

A reluxa lamellája egyszerűen tisztán tartható szárazon egyszerű portalanítással vagy nedves takarítókendővel.

A megszokott színek mellett gazdag színválasztékból lehet választani attól függően, hogy milyen hangulatot szeretne kölcsönözni a lakásnak.

A mai modern technológiával gyártott reluxák már 100%-ban ellen állnak a nap káros sugárzásának, így színük sem fakul még az erős nyári napsugárzás hatására sem.

NAPELLENZŐ BEÉPÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

A helyszíni felmérést szakembereink az ajánlatkérést követően minden esetben díjmentesen végzik.

A hagyományos egyszínű és csíkos változatok mellett a legtrendibb színkombinációk is választhatók.

A napellenző konzol alá egy a szigetelés vastagságával megegyező alumínium kerül felszerelésre, így a napellenző a falsíkba kerül. A szakszerű beépítésnek köszönhetően így nem sérül a szigetelés.

Bár a maga a ponyva UV álló, de élettartamának meghosszabbítása érdekében javasolt.

Igény szerint rendelhető motorizált változatban is, ami szél-fény és esőérzékelővel van kiegészítve.

SZALAGFÜGGÖNY BEÉPÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

A helyszíni felmérést szakembereink az ajánlatkérést követően minden esetben díjmentesen végzik.

A hagyományos pasztell színektől a mai trendi divatszínekig gazdag színválasztékot kínálunk.

A szalagfüggöny a portaszító impregnált felületnek köszönhetően egyszerűen tisztán tartható szárazon portörléssel vagy nedvesen tisztító kendő segítségével.

PVC alapú anyagának köszönhetően a szalagfüggöny kiválóan alkalmas nedvesebb, nyirkosabb helységek árnyékolására is.

Igen, a hagyományos egyenes ablakfelületek mellett hatékony megoldás lehet akár íves felületek árnyékolására is.

SZÚNYOGHÁLÓ BEÉPÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

A helyszíni felmérést szakembereink az ajánlatkérést követően minden esetben díjmentesen végzik.

Az oldalhúzós szúnyogháló előnye, hogy csak akkor kell használni, amikor valóban szükség van rá, még a nyitható szúnyogháló ajtó folyamatos használatban van az egész év folyamán.

Természetesen, sőt, praktikus megoldás, ha már a redőny szerelésekor fel kerül a szúnyogháló is, hiszen így megspórolható egy újabb munkafolyamat.

Semmi akadálya az utólagos szúnyogháló felszerelésének sem.

A mi modern szúnyogháló anyaga üvegszálas, ami sokkal jobban ellenáll az időjárás viszontagságainak.

TÉLIKERT ÉPÍTÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEK

A helyszíni felmérést szakembereink az ajánlatkérést követően minden esetben díjmentesen végzik.

Először is mindenképpen az kell eldönteni, hogy milyen funkciója lesz a télikertnek, mire szeretnék használni. Fontos továbbá, hogy a télikert milyen fekvésű, ezek után már könnyebben eldönthető, hogy mi a legjobb megoldás.

Igen, fűthető, továbbá a téli időszakban egy megfelelően szigetelő üvegezés, egy jó minőségű oldalfal is hozzájárul a napsugarak hasznosításhoz.

Mindenképpen, hiszen a télikertben elhelyezett növények, csobogók természetes párolgása miatt rövid idő után megjelenhetnek a párakicsapódás jelei. Ehhez még hozzá járul a belülről érkező meleg és a kívülről jövő hőmérséklet ingadozás is. A legjobb megoldás a tetőszerkezetbe építhető szellőztető.

A választásnál érdemes figyelembe venni a meglévő ház és kert stílusát, színvilágát, hogy a teljes összkép harmóniában legyen a környezettel.